[vc_row row_type=”row” type=”grid” text_align=”left” padding_top=”87″ background_color=”#ffffff” padding_bottom=”70″][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

Nils Klöfver och Odd Sonntag grundade redan under tonåren i Borlänge en kammarmusikensemble och har därefter med jämna mellanrum spelat konserter tillsammans. Sommaren 2016 har de återigen engagerats för konserter ”på hemmaplan” och har satt samman ett varierat program som är en resa från den sydeuropiska hettan till den ljusa svenska sommaren. Det kommer bl.a. att bjudas på gitarrmusik av Tarrega, fiolvirtuoseri av Sarasate, och inte minst den musik som kanske representerar den svenska sommaren allra bäst, Wilhelm Petterson-Bergers Frösöblomster.

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”32px”][vc_video link=”https://youtu.be/JzlChUio_bw”][vc_empty_space height=”52px”][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_empty_space height=”8px”][vc_single_image image=”16703″ border_color=”grey” img_link_large=”” img_link_target=”_self” img_size=”full”][vc_column_text]

Odd Sonntag, violin

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]

Odd Sonntag violin

Odd Sonntag är violinist bosatt i Kristiansund, Norge, där han sedan 2013 arbetar som stämledare vid Operaen i Kristiansund.

Odd fick sin första musikaliska utbildning i Borlänge Musikskola. Efter förberedande studier vid Birka Folkhögskolas Musiklinje antogs han till den Konstnärliga utbildningen vid Institutt for Musikk i Trondheim. Fyra års studier med prof. Bjarne Fiskum och prof. Marianne Thorsen avslutades med Bachelorexamen, varefter han återvände till Sverige för vidare musikstudier på Högskolan för Scen och Musik-Göteborg och senare vid Hochschule für Künste-Bremen med prof Katrin Scholz.

Under sin studietid deltog han på mästarklasser och kurser för bl.a. Nikolaj Zneider, Belcea Quartet och Henning Kraggerud.

Han tog sin Masterexamen i Göteborg med en fördjupning inom J.S. Bachs musik för violin.

Odd har samlat stor erfarenhet av att spela i en mängd ensembler: Med Trondheimsolistene har han turnerat till bl.a. Brasilien och Tyskland, gjort tv-uppträdanden och medverkat på skivinspelningar. Han har spelat med flera stora symfoniorkestrar bl.a. i Trondheim, Bremen och Bremerhaven. Men det är musik i det lilla formatet som ligger han närmast till hjärtat. Redan på Kulturskolan i Borlänge grundade han en stråkvartett och en kammarensemble, och sedan dess är kammarmusiken en hörnpelare i hans verksamhet som musiker. Även i hans nuvarande tjänst som stämledare vid Operaen i Kristiansund, ingår kammarmusik som del i hans värv.

[/vc_column_text][vc_separator type=”transparent” position=”center” down=”39″][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_empty_space height=”8px”][vc_single_image image=”16698″ border_color=”grey” img_link_large=”” img_link_target=”_self” img_size=”full”][vc_column_text]

Nils Klöfver, gitarr

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]

Nils Klöfver gitarr

Nils Klöfver är frilansande gitarrist verksam i Europa, Amerika och Japan och är sedan 2002 bosatt i London. Nils karriär tog fart då han 2006 gick ut sin BMus-utbildning på Royal College of Music med högsta betyg, fick första pris i RCM Guitar Competition och gjorde sitt debutframträdande i Londons prestigefyllda Wigmore Hall.

Efter att ha börjat sin musikaliska bana på kommunala musikskolan i Borlänge vid 7 års ålder fick han i tonåren möjlighet till gitarrlektioner för Per-Olof Hedlund på musikkonservatoriet i Falun. Där kom han också att studera heltid ett år efter gymnasiet, då med Leif-Åke Wiklund som lärare. Därefter blev Nils antagen till Royal College of Music i London där Carlos Bonell och Gary Ryan var hans huvudlärare. Här deltog han också i master classes med världsgitarrister som John Williams, David Russell, Roland Dyens och Marco Socias. Nils har mottagit stipendier från bland andra Kungliga Musikaliska Akademien, Sparbankstiftelsen och Borlänge Kommun.

Förutom den 6-strängade gitarren spelar Nils även altgitarr, Georg Bolins 11-strängade instrument som för samman det bästa från renässanslutan och den moderna klassiska gitarren. Med sin kortare hals och extra bassträngar ger den helt andra möjligheter att framföra lutrepertoar för gitarrister. Nils album “altgitarr” firar instrumentets 50-årsjubileum nu i år.

Nils är en mångsidig gitarrist med ett brett spektrum av engagemang, från solokonserter och ensembleframträdanden till filmmusikinspelningar och studiouppdrag. Han har uppträtt i den tidigare nämnda Wigmore Hall, St. John’s Smith Square, Houses of Parliament och på Downing Street. Han har spelat in demospår för Mika, han figurerar som sologitarrist i den brasilianska dokumentärfilmen ”Just like mom” och har framträtt inför den svenska kungafamiljen vid flera tillfällen.


Ladda ner pdf-fil med biografier här:

Sonntag Klöfver Duo

[/vc_column_text][vc_separator type=”transparent” position=”center” down=”39″][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″]
[/vc_column][/vc_row]